Pasta Carbonara med eller utan gräddsås?

Första gången Jacob och hans bror lagade mat för mig var för ganska längesedan nu. Jag var på väg ut till Viken då Jacob ringde mig och jublade över att det skulle bli Pasta Carbonara, vilket jag tycker är väldigt gott. Hela vägen såg jag fram emot denna krämiga pastarätt och när jag väl kom fram blev jag serverad en tallrik fullkornspasta med lite bacon i en skål bredvid och en rå äggula i ett halvt äggskal i mitten av pastahavet. Till detta serverades ketchup. Detta var inte pasta carbonara för mig. Pasta Carbonara kan jag egentligen inte äta eftersom jag är lite laktosintolerant, i skolan åt jag det alltid ändå och fick alltid ont i magen. Denna pasta carbonaran som jag fick serverad av Norströms bröderna kunde jag äta, utan problem.

Jag och Jacob har flera gånger diskuterat vad Pasta carbonara är. Jag är helt övertygad om att den innehåller någon form av gräddbaserad sås med skinka/bacon i såsen, Jacob påstår att så är inte fallet.

Så vad säger ni? Serveras Pasta Carbonara med eller utan gräddsås?

























Kommentarer
Postat av: Anonym

som oerhört erfaren stjärnkock måste jag ha ett inlägg i debatten (?)! carbonara har enligt originalreceptet INTE grädde. det har man nästintill ALDRIG i genuin italiensk mat. dock är svenskarna oerhört glada för att använda denna feta och onyttiga ingrediens. grädde är alltså mer eller mindre standard i den svenska carbonaran.

tack för i fredags förresten. såg att ni hade ringt sen, men vafan, vi får ta en riktig utgång en annan kväll. :)



xoxo

clyde

2009-10-29 @ 12:13:12
Postat av: Melissa

Ja men bara lite... väldigt lite. Så serveras det ju till och med i frankrike! Haha, diskussionen fortsätter. Får ta och hitta en italienare som kan förklara det hela för mig! Tack själv för i fredags! Vi får ta och ses... hade varit mysigt att bara ta ett glas vin någonstans? PUSS

2009-10-29 @ 18:41:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0